Metsien tilan seuranta esillä EU:n maatalousministereiden kokouksessa

EU:n maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontuu 17.10.–18.10. Luxemburgissa.

Suomi ja Itävalta nostavat esille metsien monitoroinnin, kun EU:n maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontuu tänään 17.10. ja huomenna 18.10. Luxemburgissa.

Taustalla on metsien tilan seurantaa ja strategisia suunnitelmia koskevan lainsäädännön valmistelu, josta komissio on kertonut antavansa ehdotuksen ensi vuoden toisella vuosipuoliskolla, kertoo maa- ja metsätalousministeriö.

Suomen ja Itävallan aloitteen on allekirjoittanut 19 jäsenvaltiota, joilla on yhteensä 80 prosenttia EU:n yhteenlasketusta metsäpinta-alasta. Jäsenvaltiot edellyttävät, että komissio toimii tiiviissä yhteistyössä niiden kanssa valmistellessaan lainsäädäntöä.

”Metsätieto on tärkeä pohja päätöksenteolle, ja Suomi tukee EU-tason harmonisoidun metsätiedon kehittämistä. Jäsenvaltioissa tuotetun tiedon pohjalta voidaan tuottaa harmonisoitua tietoa EU-tasolle, mutta kansallisen metsädatan tulkinta on hyvä tehdä jäsenvaltioissa. Suomella on jo sadan vuoden kokemus metsien inventoinnista, ja Suomi on valmis jakamaan tätä osaamista myös muille jäsenvaltioille”, ministeriö linjaa.

Kokoukseen osallistuvat EU:n maatalousministerit. Suomea kokouksessa edustaa maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat