Mikkonen: Metsänomistajille harkittava metsänkasvatusmaksua

Ympäristöministeri rajoittaisi hakkuita Metsähallituksen metsissä hiilinielun kasvattamiseksi.

Ympäristöministeri Krista Mikkosen (vihr.) mukaan hakkuumäärät eivät voi pysyä viimevuotisella tasolla. Mikkonen kommentoi metsien hiilinielun viimevuotista laskua Helsingin Sanomille.

Keinoiksi hiilinielun turvaamiseksi Mikkonen nimeää hakkuiden rajoittamisen Metsähallituksen metsissä sekä yksityismetsänomistajien hakkuuhalun hillitsemisen hiilinielujen kasvattamiseen kannustavalla metsänkasvatusmaksulla.

”On joko suoraan mietittävä hakkuiden vähentämistä valtion omistamissa eli Metsähallituksen metsissä tai asetettava niille nielutavoite”, Mikkonen sanoo.

Mikkonen toistaa aikaisemman kantansa, jonka mukaan kaikille suunnitelluille energia- ja teollisuushankkeille ei riitä puuta.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) muistutti tviitissään, että tärkeintä on päästä irti fossiilisista polttoaineista. Hakkuumäärät määrää Lepän mukaan kysyntä ja tarjonta.

”Metsämme kasvavat koko ajan enemmän kuin niitä hakataan. Tärkeää on hoitaa metsät hyvin, vahvistaa kasvua ja pitää huolta metsien terveydestä, jotta jatkossakin on korkea hiilinielu”, Leppä tviittaa.

🌲

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut