Missä ovat maan surkeimmat tiet – päättäjiä herätellään kuvakisalla

Yrittäjät, elinkeinoelämä ja maaseudun asukkaat tarvitsevat toimivat tiet, kisan järjestäjät toteavat.

Suomen Kylät ry ja Suomen Tieyhdistys ry ovat käynnistäneet valtakunnallisen kuvakilpailun, jossa haetaan maan surkeinta kylätietä. Haussa on valokuvat kehnosti hoidetuista teistä, joissa on esimerkiksi monttuja, reikiä, isoja kiviä  ja nimismiehen kiharaa.

Alkuviikosta alkaneella kilpailulla on tarkoitus herätellä päättäjiä. Kuvia on tarkoitus käyttää myös eduskuntavaalivaikuttamisessa.

”Haluamme herätellä päättäjiä. Yrittäjät ja elinkeinoelämä tarvitsevat toimivat tiet. Maaseudulla asuu myös veronmaksajia, jotka ansaitsevat myös kohtuullisen kuntoiset kotitiet. Ambulanssien ja pelastusviranomaisten on pystyttävä ajamaan myös maaseudulla. Nyt tarvitaan tekoja”, toteaa Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto.

Huonokuntoisten vähäliikenteisten teiden määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana noin 4 000 kilometrillä, muistuttaa puolestaan Tieyhdistyksen toimitusjohtaja Nina Raitanen.

”Tämä kehityskulku on katkaistava. Nykyisillä päätöksillä ja suunnitelmilla ei tähän päästä, joten muutosta tarvitaan.”

Kilpailun ohjeet ja säännöt löytyvät osoitteesta www.suomenkylat.fi/surkeinkylatie. Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä marraskuussa. Yhdistykset lupaavat järjestää voittaneella, Suomen surkeimmalla kylätiellä kahvituksen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut