Myös Jyväskylän kaupunginhallitus torppasi biosfäärihankkeen, hanketta viedään silti eteenpäin

Harmillista, että Jyväskylä päätti jättäytyä pois, projektinvetäjä MIka Määttä kertoo

Jyväskylän kaupunginhallitus on hylännyt Unescon biosfääritunnuksen hakemisen Päijänteen alueelle. Päätös syntyi äänin 7-6. Aiemmin tällä viikolla Päijänteen ranta-alueiden maan- ja metsänomistajat ilmoittivat vastustavansa järven pohjoisiin osiin kaavailtua biosfäärialuetta.

Kaupunginhallitus päätti keväällä 2021, että Jyväskylän kaupunki osallistuu Unescon biosfäärialuetunnuksen hakuprosessin valmisteluun ja tunnuksen hakemiseen Päijänteelle tai Pohjois-Päijänteelle. Nyt evätty hakemus oli määrä toimittaa Unescolle syyskuussa.

Biosfäärihanketta on tarkoitus viedä Jyväskylän päätöksestä huolimatta silti eteenpäin, hankkeen projektipäällikkö Mika Määttä Jyväskylän yliopistolta kertoo.

”Lähtökohta on, että hakemus jätetään syyskuussa. Harmillista, että Jyväskylä jäi pois”, Määttä kertoo.

Hankkeessa on mukana vielä kaksi kuntaa, Joutsa ja Muurame.

Biosfäärialueet ovat taloudellisen, sosiaalisen, ekologisen ja kulttuurisen kestävän kehityksen mallialueita, joilla on vastuullista elinkeinotoimintaa, korkealaatuista tutkimusta, ainutlaatuinen ja monimuotoinen luonto sekä rikas kulttuuriympäristö. Ne kuuluvat Yhdistyneiden Kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon Ihminen ja biosfääri -ohjelmaan.

Biosfäärialueet muodostavat maailmanlaajuisen verkoston, johon kuuluu 714 aluetta 129 maassa. Suomessa alueita on kaksi: Pohjois-Karjalan ja Saaristomeren biosfäärialueet.

Jyväskylän päätöksestä kertoi ensimmäisenä sanomalehti Keskisuomalainen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat