Taimi-Tapion pesä myytiin Pohjantaimelle, yritys nousee Suomen toiseksi suurimmaksi taimituottajaksi

Kaupan myötä liettualaisomisteisen Pohjantaimen vuosittainen tuotanto kohoaa noin 50 miljoonaan taimeen vuodessa.

Elokuun alussa konkurssiin hakeutuneen Taimi-Tapion konkurssipesä on myyty Pohjantaimelle. Kauppa käsittää Heinolan Vierumäen ja Loimaan Virttaan taimitarhojen tuotannon. Entuudestaan Pohjantaimella on ollut taimitarhat Juuassa, Kannuksessa, ja Kemijärvellä.

Pohjantaimen taustalla on liettulainen Skogran-yhtiö, joka osti taimiyhtiön viisi vuotta sitten Tapiolta ja sittemmin konkurssiin menneeltä Otso Metsäpalveluilta. Vierumäen kiinteistöt omistaa Heinolan kaupunki. Virttaan kiinteistöt omistaa Tapio.

Taimi-Tapion kaupan myötä liettualaisomisteinen Pohjantaimen vuosittainen tuotanto kohoaa arviolta 50 miljoonaan taimeen vuodessa. Se on noin kolmannes Suomessa vuosittain istutetuista metsäpuun taimista. Tuottajana se nousee Suomen toiseksi suurimmaksi, edelle jää niukasti vain Finforelia.

Skogran-yhtiö tuottaa metsäpalveluita eri Euroopan maissa, muun muassa Ruotsissa ja Suomessa. Yhtiön verkkosivujen mukaan se muun muassa istuttaa vuosittain yli 30 miljoonaa puuntainta.

Suomessa yhtiö on istuttanut taimia muun muassa yhteismetsien ja muiden isojen metsänomistajien maille. Tänä vuonna Venäjän hyökkäyksen aiheuttama pula ukrainalaisista istuttajista on jarruttanut istutuksia.

Lisää aiheesta: Taimi-Tapio hakeutui konkurssiin

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut