Nyt on aika hankkia Suomi.fi-valtuudet, Katso-palvelun käyttö päättyy

Syyskuun alusta alkaen palvelu ei toimi myöskään missään valtionhallinnon asiointipalvelussa.

Katso-palvelulle ei ole tulossa enää lisäaikaa. Verohallinnon mukaan Katso-palvelun käyttö päättyy OmaVerossa ja muissa Verohallinnon sähköisissä asiointipalveluissa elokuun lopussa.

Jos haluaa hoitaa yhteisön tai toisen yrityksen puolesta veroasioita jatkossakin sähköisesti, tarvitaan Suomi.fi-valtuudet. Katso-palvelua ovat käyttäneet veroasioiden hoitoon vielä tänä vuonna esimerkiksi jotkut maatalous- ja metsäyhtymät, yhdistykset, säätiöt ja y-tunnukselliset kuolinpesät.

”Verohallinto päätti antaa Katson käyttäjille kahteen otteeseen lisäaikaa siirtymän tekemiseen. Lisäaikaa annettiin, koska siirtyminen Suomi.fi-valtuuksiin oli vuodenvaihteessa odotettua hitaampaa. Viimeinen siirtymäaika päättyy nyt elokuun lopussa”, ylitarkastaja Juha Kartano Verohallinnosta kertoo.

Syyskuun alusta alkaen palvelu ei toimi missään valtionhallinnon asiointipalvelussa.

Katso-palvelusta luovuttiin, koska sen modernisointi olisi tullut huomattavan kalliiksi, Digi- ja väestötietovirastosta kerrotaan. Viraston mukaan Suomi.fi-palvelut ovat ratkaisuiltaan Katsoa turvallisempia, modernimpia ja joustavampia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus