Tornator paransi – ”Alkuvuosi oli yhtiön historian paras”

Koronan aiheuttama epävarmuus ei näkynyt puumarkkinoilla, yhtiöstä kerrotaan.

Metsätalousyhtiö Tornator oli hyvässä vauhdissa alkuvuonna. Yhtiön vertailukelpoinen liikevaihto nousi tammi-kesäkuussa 15 prosenttia 59 miljoonaan euroon ja liikevoitto 17 prosenttia 41 miljoonaan euroon. Liikevoiton nousua selittää metsänhoitopalveluiden ja maanmyyntien kasvu.

”Alkuvuosi oli yhtiön historian paras. Covid-19-pandemian aiheuttama yleinen epävarmuus ei näkynyt puumarkkinassa, ja globaali puutuotteiden kysynnän kasvu heijastui varsin positiivisesti koko metsäsektoriin”, toimitusjohtaja Henrik Nieminen kertoo.

Yhtiö toimitti puuta suunnitellusti 1,5 miljoonaa kuutiota, mikä on noin 100 000 kuutiota enemmän kuin vuotta aiemmin. Pakkastalven ansiosta korjuu sujui, ja puulla oli myös kysyntää.

Yhtiö jatkoi metsätilojen hankintaa Suomessa. Alkuvuonna metsää ostettiin yhteensä runsaat 4 000 hehtaaria. Myös muutamia uusia metsänvuokraussopimuksia solmittiin. Sen sijaan Virossa metsänmaan hinnat olivat sen verran korkealla tasolla, että uusia investointeja ei tehty.

Tornator odottaa puun kysynnän pysyvän hyvällä tasolla pitkällä aikavälillä. Mahdolliset muutokset maailmantaloudessa tai esimerkiksi metsien käsittelyyn liittyvässä sääntelyssä saattavat kuitenkin vaikuttaa yhtiön hakkuumääriin tulevaisuudessa. Metsätilamarkkinan odotetaan jatkuvan alkuvuoden kaltaisena.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa