Nyt pääsee Etelä-Suomessakin kelkkailemaan umpihangessa – vapaan kelkkailun alue avattu Keuruulla

Harvalla Etelä-Suomessa asuvalla kelkkaharrastajalla on paikkaa, jossa voi harjoitella umpihangessa ajoa, Läntisen Keski-Suomen moottorikelkkailijat ry:stä todetaan.

Keuruun Tonttumäellä on avattu vapaan kelkkailun alue. Metsähallitus ja Keuruun kaupunki ovat sopineet noin 120 hehtaarin kokoisen alueen käytöstä kelkkailuun. Alue sijaitsee valtion mailla, Keuruun entisen varuskunnan harjoitusalueella.

Kyseessä on Etelä-Suomen ensimmäinen vapaan kelkkailun alue. Vapaasta kelkkailusta käytetään myös nimityksiä syvän lumen kelkkailu, umpihankikelkkailu tai freeride.

Tälle kaudelle alueesta saadaan käyttöön puolet. Läntisen Keski-Suomen moottorikelkkailijat r.y. hoitaa alueen yhdysuran, opasteet, alueen rajaamisen ja turvallisuusjärjestelyt.

”Toivotamme kaikki ummella ajosta kiinnostuneet kelkkoineen Keuruun Tonttumäkeen. Harvalla Etelä-Suomessa asuvalla kelkkaharrastajalla on paikkaa, jossa kokea tai harjoitella reittien ulkopuolella umpihangessa ajoa”, sanoo Läntisen Keski-Suomen moottorikelkkailijat ry:n sihteeri Ari Jurvanen.

Tonttumäen vapaan kelkkailun alueelle pääsee Keuruun-Haapamäen moottorikelkkauralta yhdysuraa pitkin. Uralla kelkkailevat tarvitsevat reittiluvan, jonka voi lunastaa Hotelli Keurusselästä päiväksi, viikonlopuksi tai viikoksi.

Metsähallituksesta kerrotaan, että päätös vapaan kelkkailun jatkosta tehdään kahden talven kokemusten perusteella.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Kuvat