Öljylämmityksestä luopujille avustusta

Puulämmitykseen siirtyvä pientalon omistaja saa tukea kaksi ja puoli tonnia.

Pientalojen omistajille on tarjolla avustusta öljylämmityksen korvaamiseksi muilla lämmitysmuodoilla.

Avustus on 4 000 euroa, kun öljylämmityksestä siirrytään kaukolämpöön, maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuun, ja 2 500 euroa, kun siirrytään muihin lämmitysjärjestelmiin, kuten puuhun.

Haku avautuu syyskuun alussa, mutta avustusta voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat syntyneet kesäkuun alun jälkeen. Avustusta voi hakea niin kauan kuin määrärahaa riittää, kuitenkin enintään syksyyn 2022 asti.

Avustuksen myöntää koko maassa Pirkanmaan ely-keskus. Avustus maksetaan, kun hakija on ensin maksanut kustannukset kokonaan.

Pientalolla tarkoitetaan omakotitaloa tai paritaloa, ja sen tulee olla ympärivuotisessa käytössä. Avustusta myönnetään yksi per lämmitysjärjestelmä, joten paritalo voi saada yhden tai kaksi avustusta riippuen siitä, onko talossa yksi vaiko kaksi lämmitysjärjestelmää.

Avustusta ei saa, jos uusi lämmitysjärjestelmä käyttää fossiilisia polttoaineita. Avustusta ei myönnetä, jos hakija on saanut muuta avustusta tai hakenut kotitalousvähennystä samaan tarkoitukseen. Avustusta ei myönnetä vapaa-ajan asunnoille, yrityksille tai asunto-osakeyhtiöille.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat