Oulunjärven saarten hakkuukiista jatkuu – Luonnonsuojeluliitto valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Hallinto-oikeus hylkäsi ympäristöjärjestön vaatimuksen hakkuiden kieltämisestä.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt Suomen luonnonsuojeluliiton valituksen, jossa vaadittiin Metsähallituksen Oulunjärven saarten hakkuiden kieltämistä. Päätös koski Kaarresalon ja Kuostonsaaren alueita, jotka ovat osa Natura-verkostoa ja valtion retkeilyaluetta. Alueilla metsien käsittely on sallittua, kunhan Natura-luontotyyppien luontoarvoa ei vaaranneta.

Luonnonsuojeluliitto pitää hallinto-oikeuden päätöstä pääasiassa virheellisenä. Se perustuu riittämättömiin ja osin virheellisiin käsityksiin hakkuualueen luontoarvoista. Liiton mukaan tehdyt luontokartoitukset ovat olleet puutteellisia ja selvästi virheellisiä. Liitto aikookin hakea valituslupaa päätökseen korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Kiista hakkuista käynnistyi vuonna 2017, kun paikalliset ympäristöjärjestöt vaativat Pohjois-Pohjanmaan ely-keskusta kieltämään alueelle suunnitellut hakkuut. Ne vaativat myös hakkuukieltoa asian käsittelyn ajaksi. Hallinto-oikeus ei pitänyt sitä tarpeellisena, mutta korkein hallinto-oikeus asetti alueelle hakkuukiellon siksi aikaa, kunnes hallinto-oikeus on ratkaissut ympäristöjärjestöjen valituksen hakkuista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto