Pakkausjäteasetus hyväksyttiin Euroopan parlamentissa

Asetus hyväksyttiin äänin 476–129.

Euroopan parlamentti hyväksyi pakkaus- ja pakkausjäteasetuksen tänään keskiviikkona Strasbourgissa pidetyssä täysistunnossa. Asetuksen puolesta äänesti 476 ja vastaan 129. Poissa oli 24.

Asetuksen tavoitteena on vähentää pakkausjätteen määrää, lisätä kierrätystä, vähentää luonnonvarojen kulutusta ja luoda kierrätysraaka-aineille toimivat markkinat. Alkuperäistä asetusehdotusta muokattiin käsittelyn aikana. Lopullisen asetuksen on ennakoitu olevan eduksi kartonkiteollisuudelle.

Suomalaisista europarlamentaarikoista asetuksen puolesta äänestivät kokoomuksen Sirpa Pietikäinen, Henna Virkkunen ja Petri Sarvamaa, vihreiden Ville Niinistö, Heidi Hautala ja Alviina Alametsä, SDP:n Eero Heinäluoma ja Miapetra Kumpula-Natri, vasemmistoliiton Silvia Modig sekä RKP:n Nils Torvalds. Asetusta vastaan äänestivät perussuomalaisten Pirkko Ruohonen-Lerner ja Teuvo Hakkarainen. Keskustan Elsi Katainen ei osallistunut äänestykseen.

Asetuksen voimaantulo vaatii vielä EU:n jäsenmaiden virallisen hyväksynnän. Asetusta aletaan soveltaa todennäköisesti vuonna 2026.

 

Lue lisää:

 

Artikkeliin on lisätty 24.4.2024 klo 14.49 tiedot suomalaisten europarlamentaarikoiden äänten jakautumisesta.

Artikkeliin on lisätty 24.4. 2024 klo 16.00 tieto asetuksen voimaantulon edellytyksistä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa