Paperiliitto jatkaa lakkoa kahdella viikolla, neuvottelut UPM:n kanssa jäissä

UPM pitää kiinni kannastaan aloittaa neuvottelut vain, jos ne käydään liiketoimintakohtaisesti.

Paperiliiton hallitus on päättänyt jatkaa lakkoa UPM:n tehtailla vielä kahdella viikolla eli 19. helmikuuta saakka, jos työehtosopimusta ei siihen mennessä synny. UPM:n paperiliittolaisten jäsenten lakossa on meneillään kolmas viikko.

Paperiliiton mukaan sen aloitteet eivät ole saaneet UPM:ssä vastakaikua. Yhtiö ilmoittaa pitävänsä kiinni kannastaan aloittaa neuvottelut vain, jos ne käydään liiketoimintakohtaisesti.

“Liiketoimintamme ovat keskenään hyvin erilaisia, ja siksi liiketoimintakohtaiset sopimukset ovat meille aivan olennainen asia”, perustelee edelleen UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén tiedotteessa.

Paperiliitto kertoo ehdottaneensa UPM:n johdolle keskustelua vaikeasta tilanteesta ulospääsystä, mutta UPM on kieltäytynyt tapaamisesta.

”UPM:n työntekijät ansaitsevat yhtä lailla rakentavaa kohtelua ja arvostusta menestyvän metsäyhtiön tuloksentekijöinä kuten kaikki muut jo sopimuksen tehneiden yritysten työntekijät”, Paperiliiton hallituksen tiedotteessa todetaan.

UPM kertoo pyrkivänsä lakon aikana mahdollisuuksien mukaan vastaamaan kysyntään Suomen ulkopuolisilta tehtailtaan. Yhtiö ei tässä vaiheessa julkista arviota lakon taloudellisista vaikutuksista.

Kommentit (1)

  1. Panu

Puukauppa Puukauppa