Ponsse sopeuttaa – henkilöstöä vähennetään ja lomautuksiin varaudutaan

Sopeutustoimet selittyvät paljolti Ukrainan sodalla.

Metsäkonevalmistaja Ponsse on saanut yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut päätökseen. Neuvottelutuloksen mukaan yhtiö irtisanoo 23 henkilöä, lisäksi eläkejärjestelyjen ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisten seurauksena henkilöstömäärä vähenee vuoden loppuun mennessä 43 henkilöllä.

Neuvotteluissa sovittiin myös määräaikaisista lomautuksista, jotka vastaavat enintään 50 henkilötyövuotta. Lomautuksia toteutetaan yhtiön taloudellisen tai tuotannollisen tilanteen niin vaatiessa loppuvuoden 2022 ja vuoden 2023 aikana. Lomautusten kesto on enintään 90 päivää henkilöä kohden.

Sopeutustoimet liittyvät Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan, jonka takia yhtiön vienti Venäjällä pysähtyi. Myös valmistuskustannusten nousu ja kannattavuuden heikentyminen vaikuttivat.

”Joudumme sopeuttamaan toimintaamme muuttuneeseen tilanteeseen, mutta samalla pyrimme pitämään henkilöstövaikutukset mahdollisimman pieninä”, sanoo Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela.

Ponssen Venäjän vienti- ja palvelutoiminnot ovat olleet keskeytyneitä 2. maaliskuuta 2022 alkaen. Yhtiö allekirjoitti sopimuksen Venäjän liiketoimintojen myynnistä kesäkuussa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka