Presidentti Niinistö muistutti Glasgow’ssa metsien kestävästä käytöstä

Niinistön mukaan nyt ollaan tilanteessa, jossa pelkät sitoumukset eivät riitä.

Glasgow’n ilmastokokouksessa tiistaina puhunut presidentti Sauli Niinistö korosti toimien tarpeellisuutta ilmastomuutoksen torjunnassa. Hänen mukaansa nyt ollaan tilanteessa, jossa sitoumukset eivät yksin enää riitä.

”Muutos voi tuntua mahdottomalta, mutta vain kunnes alamme toimia. Ilmastonmuutoksen torjuminen on yksi painavimmista ihmisvelvollisuuksistamme”, Niinistö sanoi.

Niinistö kertoikin Suomen lähes tuplaavan kehitysmaille antavansa ilmastorahoituksen. Presidentti nosti esiin myös metsät ja hiilinielujen merkityksen.

”Euroopan metsäisimpänä maana Suomi korostaa erityisesti metsien kestävää käyttöä. Suomessa istutetaan vuosittain 150 miljoonaa puuta”, presidentti totesi.

Hän peräsi lisäksi kansainvälisiä toimia metsäkadon pysäyttämiseksi.

Metsien hävittäminen kuriin

Suomi on mukana ilmastokokouksen metsäjulistuksessa, jossa yli sata maata sitoutuu lopettamaan metsien hävittämisen vuoteen 2030 mennessä. Suomen ohella mukana ovat muun muassa Brasilia, Venäjä, Kiina ja Yhdysvallat.

Julistuksessa maat sitoutuvat myös edistämään kestävää kehitystä, metsien kestävä hoito ja käyttö mukaan lukien, sekä vahvistamaan paikallistalouksia.

Kommentit (1)

  1. Panu

    Niinistö piti Suomen lippua korkealla ja puhui hiilensitomisesta, joka oli kokouksen aihe. Hesarin toimittajan mielestä olisi pitänyt kuitenkin puhua siitä, että meillä luonto katoaa mikä ei uhanalaisuusarvioiden mukaan edes pidä paikkaansa.

    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008378340.html

Luonto Luonto