Kemeratukea yhä runsaasti jakamatta – tuen käyttö vähentynyt useimmissa maakunnissa

Koko vuoden kemerabudjetista on käytetty vasta vähän yli puolet.

Kemeratukia on maksettu tänä vuonna marraskuun alkuun mennessä vajaat 32 miljoonaa euroa, Suomen metsäkeskuksen tilastoista selviää. Tukea on maksettu noin 10 prosenttia eli liki neljä miljoonaa euroa vähemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla.

Koko vuoden tukipotista on käytetty vasta hieman yli puolet. Kuluvan vuoden kemerabudjetti on lähes 60 miljoonaa euroa. Viime vuonna tukia maksettiin noin 50 miljoonaa euroa.

Kemeran käyttö vaihtelee maakunnittain. Useimmissa se on kuitenkin vähentynyt viime vuodesta, nousua on vain Lapissa ja Kainuussa. Eniten käyttö on laskenut Etelä-Pohjanmaalla, runsaat 40 prosenttia. Euroissa suurin pudotus on Etelä-Pohjanmaalla, liki miljoona euroa.

Eniten tukea on maksettu Pohjois-Pohjanmaalla, liki 6 miljoonaa euroa. Sielläkin käyttö on laskenut kahdeksan prosenttia.

Lisää aiheesta: Kemeramuutos kirittää taimikon harvennuksia

Kommentit (1)

  1. Onko Suomessa jotain muuta tuotannon alaa kuin metsänhoito, joka jättää suoraa tukea isot määrät käyttämättä?
    Surkean lepsu metsälaki, jota ei valvota lainkaan vahvistettuna kaksin sertifikaatein ja poliitikkojen ylistyslauluin maailman parhaasta metsähoidosta johtaa turmioon, satatuhatpäiset sorkkaelikoiden laumat pitävät puulajivalikoiman kuusipainotteisena, kahdella havupuulla mennään, kun koivua ja haapaa ei kyetä aitaamatta viljelemään.

Metsänhoito Metsänhoito