PTT: Metsään.fi-palvelulla yli satatuhatta käyttäjää

Palvelun käyttäjien tilakoko on noin tuplasti keskimääräistä suurempi.

Metsään.fi-palveluportaalin käyttäjämäärä on Pellervon taloustutkimus PTT:n selvityksen mukaan kasvanut selvästi viime vuosien aikana. Selvityksen mukaan käyttäjät kokevat sen tuoneen kustannussäästöjä ja helpottaneen metsänhoidon suunnittelua.

Seitsemänvuotias palvelu on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta. Tulevaisuudessa portaali voi olla myös hyödyksi toimissa ilmastonmuutosta vastaan.

Vuoden 2018 lopussa Metsään.fi-palveluun kirjautuneina oli runsas 100 000 metsänomistajaa. Palvelua käyttävien metsänomistajien tilakoko on noin kaksi kertaa keskimääräistä suurempi. Aktiivisuutta palvelun käyttäjinä lisäsi muun muassa se, että omistaja oli mies, tavoitteet painottuivat puuntuotantoon tai monitavoitteisuuteen ja että omistajalla oli korkea koulutus.

Selvityksen mukaan verkkopalvelu voisi tulevaisuudessa toimia myös tärkeänä alustana ilmastonmuutoksen hillinnässä ja siihen sopeutumisessa. Sen kautta voitaisiin jakaa tietoa ja kohdistaa neuvontaa erityisesti niille metsänomistajille, joiden toimilla on suurin vaikutus haluttujen tavoitteiden kannalta.

Pellervon taloustutkimus PTT teki selvityksen Metsään.fi-verkkopalvelusta Suomen metsäkeskuksen toimeksiannosta. Koko raportti on luettavissa täällä.

Metsänhoito Metsänhoito