Puoli vuosisataa lintujen hyväksi – Birdlife Suomi täyttää 50 vuotta

Birdlife Suomi on kasvanut 30 jäsenyhdistyksen ja 27 000 jäsenen ja tukijan keskusjärjestöksi.

Tänään perjantaina tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta Birdlife Suomen synnystä. Perustava kokous pidettiin Lammin biologisella asemalla 20.1.1973, ja järjestö sai nimekseen Lintutieteellisten Yhdistysten Liitto (LYL).

Perustajajäseniä olivat Suomen Lintutieteellinen Yhdistys sekä viisi paikallista lintuyhdistystä (Porin Lintutieteellinen Yhdistys, Porvoonseudun lintuyhdistys, Suomenselän lintumiehet, Tampereen Lintutieteellinen Yhdistys ja Turun Lintutieteellinen Yhdistys).

Kattojärjestö perustettiin, koska oli tarve luoda valtakunnallinen lintuhavaintojen keruujärjestelmä ja saada yhdysside tutkijoiden ja lintuharrastajien välille. Sääntöjen mukaan tarkoitus oli edistää lintuharrastusta ja -tutkimusta sekä luonnonsuojelua sekä harrastaa julkaisutoimintaa.

Kuuden jäsenyhdistyksen ja 1 500 jäsenen järjestöstä Birdlife Suomi on kasvanut 30 jäsenyhdistyksen ja 27 000 jäsenen ja tukijan keskusjärjestöksi. Se kerää tietoa Suomen linnuston tilasta, jakaa tietoa linnuista ja lintuharrastuksesta, järjestää valtakunnallisia tapahtumia ja edistämää luonnon monimuotoisuuden säilymistä ja kestävää kehitystä.

Jäsenyhdistykset järjestävät pitkin juhlavuotta opastettuja retkiä, lintuiltoja, kursseja talkoita ja muita lintutapahtumia eri puolilla maata. Juhlavuoden kunniasi on myös käynnistetty kuvakeräys, jolla haetaan kuvia lintuharrastuksesta vuonna 2023.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut