Puukauppatili nopeasti käyttöön

Stora Enson uuden palvelun avulla puukaupparahat saa tililleen jo viidessä päivässä kaupanteosta.

Stora Enso on kehittänyt yhdessä Nordea-pankin kanssa palvelun, jonka avulla metsänomistaja voi saada puukaupparahansa tavallista nopeammin. Rahoitusjärjestelyn avulla rahat tulevat metsänomistajan tilille viidessä päivässä kaupanteosta, kun yleensä rahat maksetaan vasta noin kuukauden kuluttua korjuun päättymisestä.

Järjestelyssä metsänomistajalle maksetaan viidessä päivässä korkeintaan 80 prosenttia kauppasummasta, loput maksetaan korjuun jälkeen kaupan ehtojen mukaisesti.

Ostojohtaja Esa Ojala Stora Enso Metsästä korostaa, että palvelu ei ole vain nopeasti rahaa tarvitsevia varten.

”Se, että tiedetään tarkkaan, milloin puukaupparahat ovat käytettävissä, tuo talouteen suunnitelmallisuutta, esimerkiksi rahojen edelleen sijoittamista harkittaessa. Tämä on kiinnostanut asiakkaita”, Ojala kertoo.

Järjestelyssä Stora Enso myy puunmyyntisaatavan Nordealle. Myyntisaatava on siirtokelpoinen saamisoikeus hakkuusopimuksen kauppahintaan. Metsänomistajalta järjestely ei vaadi pankissa käyntiä, eikä pankkisuhteita tarvitse muuttaa.

Puukaupparahoitus-palvelua voidaan käyttää useimmissa kesäkorjuukelpoisissa pystykaupoissa, jos puunmyyjä on arvonlisäverovelvollinen. Palvelun kustannukset – järjestelypalkkio (250 euroa + alv) ja korko (2 prosenttia) ovat metsäverotuksessa vähennyskelpoisia.

Kun järjestely on rajoitettu vain kesäkorjuukelpoisiin leimikoihin, Stora Enso pystyy kertomaan, mitä järjestely tulee metsänomistajalle maksamaan. Ojalan mukaan jatkossa palvelua voidaan kuitenkin kehittää kattamaan muitakin leimikoita.

Suurista metsäyhtiöistä UPM lanseerasi vastaavan palvelun OP-pankin kanssa viime syksynä, Metsä Groupilla vastaavaa palvelua ei sen sijaan ole.

Kommentit (2)

  1. Mitäs järkeä tuossa, on kannattaa tehdä puukauppa hiukan aiemmin, jos tarvitsee rahaa tai käyttää visaa, silläkin saa ilman neuvotteluja yli kuukauden korotonta maksuaikaa, maksuraja taisi olla 50k€.

  2. Storan ensiharvennushinnoillla tuohon järjestelypalkkioon menee hehtaarin nettotuotto, eikä aina riitäkään.

    Järjestelypalkkiosta Stora ottaa todennäköisesti 30% = 75.00 ekua ja korosta 2 % ilmeisesti puolet.

    Kuka olikaan Musta Pekka?

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut