Satoja kemerahankkeita vanhentumassa

Tänä vuonna vanhentuu rahoituspäätöksen saaneita hankkeita noin kolmen miljoonan euron edestä.

Tämän ja ensi vuoden aikana on umpeutumassa satojen kemerametsänviljelyjen toteutusajat, Suomen metsäkeskuksesta kerrotaan. Tänä vuonna vanhentuu rahoituspäätöksen saaneita hankkeita noin kolmen miljoonan euron edestä.

Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalla on umpeutumassa kemerahankkeita noin miljoonan euron edestä. Myös Lapissa ja Pohjois-Savossa on vanhenemassa satojen tuhansien eurojen edestä uudistushankkeita.

Metsäkeskuksessa odotetaan tietoa hankkeiden toteutumisesta. Mikäli toteutuksesta ei saada tietoa, ei tukea voida maksaa.

”Metsän uudistamistyöt on jo tehty maastossa tältä vuodelta. Kemeratöiden toteutusilmoitukset tulisi toimittaa Metsäkeskukseen hyvissä ajoin jo nyt alkusyksystä, että tuet saadaan maksuun vielä tämän vuoden puolella”, sanoo hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen Metsäkeskuksesta.

Niskanen toivoo, että myös kesken jääneistä ja kokonaan kuopatuista hankkeista ilmoitettaisiin. Tieto helpottaa ensi vuonna tukivarojen kohdentamista. Vanhenemassa oleviin hankkeisiin voi hakea Metsäkeskuksesta jatkoaikaa vuoden 2019 loppuun saakka.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut