Puuliitto: Työllisyyden edistäminen kuuluu Metsähallituksen velvoitteisiin

Jos yt-neuvotteluissa päädytään metsurien lomautuksiin, se osoittaa Metsähallituksen keskittyvän vain taloudellisiin arvoihin, Puuliiton hallitus ilmoitti.

Puuliitto haluaa, että Metsähallituksen yt-neuvotteluissa toteutuu vaihtoehto, joka ei rasita henkilöstöä. Liitto muistuttaa Metsähallituksen todenneen, että neuvotteluissa pohditaan kaikkia mahdollisia keinoja säästöjen löytymiseen.

”Vuonna 2016 voimaan astuneen Metsähallituslain mukaan työllisyyden edistäminen sisältyy edelleen Metsähallituksen yhteiskunnallisiin velvoitteisiin. Nyt on aika nähdä tämän periaatteen toteutuvan käytännössä”, tänään kokoontunut Puuliiton hallitus linjasi.

Metsähallitus aloitti yt-neuvottelut lokakuussa. Ne koskevat lähes 400 työntekijää, muun muassa talon kaikkia metsureita. Yksi vaihtoehto on metsurien lomautus talvikuukausille, näin tehtiin tämän vuoden alussa.

Mikäli neuvotteluissa päädytään lomautuksiin, se osoittaa liiton mukaan, että metsähallituslain uudistuksen yhteydessä esitetyt huolet Metsähallituksen toiminnan painottumisesta vain taloudellisiin arvioihin ovat toteutuneet. Liitto muistuttaa, että yrityksen taloudellinen tilanne näyttää olevan vakaa ja tulostavoite on täyttymässä. Lisäksi puun kysynnän ja hintojen odotetaan paranevan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus