Puutuoteteollisuus: Puurakentamisen osuus kutistui julkisessa rakentamisessa

Puurakenteiden hinnat laskeneet alkuvuonna viidenneksellä.

Rakentaminen on kääntynyt laskuun. Rakentamisaloitukset vähenivät vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 22 prosenttia vuodentakaisesta, Puutuoteteollisuus ry kertoo. Kerrostaloaloitukset laskivat 40 prosenttia, liike- ja toimistorakentaminen pysyi ennallaan ja teollisuus- ja varastorakentaminen lisääntyi hieman.

Puukerrostaloaloituksia oli kuitenkin kohtuullisesti. Niiden osuus aloituksista alkuvuonna oli 5,1 prosenttia.

Rakennuskustannusten nousu ei ole taittunut. Se on tosin hidastunut, kustannukset nousivat edelleen vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 3,2 prosenttia. Muista rakennuskustannuksista poiketen puurakenteiden hinnat laskivat viidenneksellä.

Alkuvuonna julkinen rakentaminen on hiljentynyt voimakkaasti. Puun markkinaosuus on laskenut vuoden alussa kaikissa julkisen rakentamisen rakennustyypeissä hoivarakennuksia lukuun ottamatta.

Myös pientalorakentamisessa on vaikeat ajat. Pientaloaloitukset ja -luvat vähenivät ensimmäisellä vuosineljänneksellä 50 prosenttia.

Puutuoteteollisuuden mukaan rakentamisen laskussa on osittain kyse nopeasta paluusta normaalien korkojen ja tarpeen mukaiselle rakentamistasolle.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat