Rahaa taas jaossa: Kemeraa metsänhoitoon kolmannes viime vuonna käytettyä enemmän

Kemerahakemukset on toimitettava Metsäkeskukseen lokakuun alkuun mennessä.

Nuoren metsän hoitoon, terveyslannoitukseen, suometsän hoitoon ja metsäteiden tekemiseen tarkoitettua kemeratukea ollaan valtion budjetissa varaamassa vuodelle 2023 yhteensä 47,5 miljoonaa euroa, Suomen metsäkeskus tiedottaa.

Tämä on lähes kolmanneksen enemmän kuin tukien käyttö oli vuonna 2022. Metsäluonnon vapaaehtoiseen suojeluun ja luonnonhoitoon on käytettävissä 17,5 miljoonaa euroa.

”Metsänhoitotöissä tärkeintä on tehdä ne ajallaan. Kemeratukea on nyt vielä mahdollista saada niin sanottuihin rästikohteisiin eli taimikkoa järeämpiin kohteisiin ja pienpuun korjuuseen. Tuet kannattaakin käyttää tehokkaasti metsien hoidon hyväksi”, sanoo hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen Metsäkeskuksesta.

Metsäkeskus voi myöntää nykyisen kemeralain mukaisia tukia vuoden 2023 loppuun saakka, mutta hakemukset tulee toimittaa Metsäkeskukseen viimeistään 1. lokakuuta. Myönnettyjä kemeratukia voidaan maksaa vuoden 2026 loppuun saakka.

Uudessa metsätalouden kannustejärjestelmässä nuoren metsän hoidon tukea haetaan työn toteuttamisen jälkeen eikä ennakkosuunnitelmaa tarvitse tehdä. Metka-tuki edellyttää, että metsänhoitotyö on aloitettu vasta lain voimaantulon jälkeen. Nuoren metsän hoidon metka-tukea ei siis voi saada vuoden 2023 puolella tehdylle työlle.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat