Ruotsissa kadehditaan Suomen hirvipolitiikkaa

Länsinaapureiden mukaan puuraaka-aine on Suomen eduskunnalle tärkeämpää kuin jahti.

Kyllä meillä asiat sentään ovat hyvin. Siltä ainakin äkkiseltään näyttää, kun lukee Ruotsin metsälehteä, Skogenia.

Lehden uusimmassa numerossa 8/2017 esitellään havaintoja, joita toimittajat ovat saaneet tutkimusmatkallaan itäiseen naapurimaahansa.

Samassa numerossa lehti kyselee lukijoiltaan ­– siis ruotsalaisilta metsänomistajilta – olisiko metsä-Ruotsilla opittavaa Suomesta ja muista naapurimaista. Valtaenemmistö vastasi ”jaa”.

Vankin peruste hakea oppia idästä, siis meiltä, oli läntisten kollegoiden mielestä Ruotsia selvästi paremmin hoidettu hirvipolitiikka:

”Suomen poliitikot vaikuttavat paremmilta metsänomistajia kohtaan. Ruotsissa valtio ja metsästäjät päättävät, että on mukavampi kantaa syksyllä kotiin kymmenen kiloa hirvenlihaa kuin kasvattaa korkealaatuista tukkia”, näin arveli nimimerkki PERO

”Suomessa eduskunta on päätöksellään rajoittanut hirvitiheyden enimmillään kolmeen hirveen tuhannella hehtaarilla. Se osoittaa, että puuraaka-aine on tärkeämpää kuin jahti. Täällä (Ruotsissa) eduskunta ei uskalla haastaa metsästäjäjärjestöä”, totesi Per Stenvall.

Moni suomalaismetsänomistaja on tyytymätön meillä harjoitettavaan hirvipolitiikkaan. Ilmeisesti se on sittenkin vain maailman toiseksi huonoimmin hoidettua.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Keskustelut

Kuvat