Sähköyhtiöt: ”Pienikin sade voi aiheuttaa laajoja katkoja”

Viikonlopuksi ennustettujen sateiden odotetaan painavan puita sähkölinjoille erityisesti Keski-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa.

Viikonlopun sää tuo pulmia sähkönjakeluun, sähköyhtiöt ennakoivat. Lumisateet ovat vuodenvaihteesta lähtien kasvattaneet puiden lumikuormaa. Viikonlopulle on ennustettu lisää joko lumi- tai räntäsateita, jotka todennäköisesti kaatavat puita sähkölinjoille.

”Tilanne on nyt sellainen, että pienempikin sademäärä voi aiheuttaa laajoja katkoja, jos puissa oleva kokonaislumimäärä vettyy lämpötilan noustessa nollan tienoille”, kertoo käyttöpalveluvastaava Matti Pesonen PKS Sähkönsiirrosta.

Yhtiö on vuodenvaihteesta kartoittanut sähkölinjoja helikopterilla. Havaintoja linjoille kallistuneista puista on runsaasti eri puolilla Pohjois-Karjalaa.

Sähköyhtiö Elenia puolestaan povaa häiriöitä Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen ja Savon Voima Etelä- ja Pohjois-Savoon.

Yhtiöt kertovat varautuneensa häiriötilanteisiin varaamalla henkilöstöä häiriöiden selvittämiseen. Ne muistuttavat, että sähkölinjoilla roikkuviin puihin ei saa koskea, vaan puiden raivaustyöt on syytä jättää ammattilaisille turvallisuussyistä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Artikkelit

Kuvat