Savonlinnaan Aalto-yliopiston biotuotetekniikan professuuri

Uusi työelämäprofessori työskentelee sekä Aalto-yliopistossa että Savonlinnan Teknologiapuistossa.

Aalto-yliopisto, Savonlinna ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu tiivistävät biotalousinnovaatioiden vauhdittamiseksi. Tavoitteena on vahvistaa Savonlinnan Teknologiapuiston tutkimus- ja kehitystoimintaa erityisesti puukuidun muokkauksen ja uusien materiaali- ja prosessisovellutusten alalla. Tätä varten perustetaan uusi Aalto-yliopiston alainen biotuotetekniikan professuuri.

”Suomen metsäteollisuuden tuotannon arvo voidaan jopa kaksinkertaistaa nykyisestä vuoteen 2050 mennessä ja samalla saavuttaa ilmastotavoitteet, kun raaka-aine hyödynnetään uusiksi, korkeamman jalostusarvon tuotteiksi. Siihen pääsemiseksi tarvitsemme uusia innovaatioita ja osaajia – ja siksi myös saumatonta, lähellä paikallisia toimijoita tapahtuvaa yhteistyötä”, sanoo Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun dekaani Kristiina Kruus.

Palkattava työelämäprofessori työskentelee sekä Aalto-yliopistossa että Savonlinnan Teknologiapuistossa. Lisäksi hänen avukseen rekrytoidaan Aalto-yliopistoon nuorempi tutkija, joka keskittyy kansalliseen ja kansainväliseen tutkimushankevalmisteluun sekä kansainvälisen teollisuusyhteistyön edistämiseen.

Aalto-yliopisto käynnistää työelämäprofessorin ja tutkijan rekrytoinnin lähiaikoina.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat