Sipilän hallitus suojellut enemmän kuin Kataisen hallitus

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen on erityisen tyytyväinen siihen, että metsien monimuotoisuuden suojelu on otettu osaksi kaikkea metsien käsittelyä.

”Huolimatta siitä, että Metso-määrärahoja on jouduttu tuomaan alas, olemme saaneet suojeluun hehtaareja enemmän kuin edellisellä vaalikaudella”, sanoi ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen puhuessaan eilen Suomen metsäkeskuksen järjestämässä tilaisuudessa Helsingissä.

Ministeri luetteli muun muassa Suomen juhlavuoden luontolahjan 8 000 hehtaaria, soidensuojeluohjelman toteuttamisen valtion mailla sekä Hossan uuden kansallispuiston.

”Yhteensä yli 70 000 hehtaaria metsiä ja soita on saatu pysyvän suojelun piiriin, kun edellisellä vaalikaudella määrä oli noin 50 000 hehtaaria”, totesi Tiilikainen.

Sen lisäksi metsien monimuotoisuudesta huolehtiminen on hänen mukaansa ”valtavirtaistunut”, eli siitä on tullut osa metsien käsittelyä.

”Tästä on ollut hieno kertoa kansainvälisillä areenoilla.”

Ensi viikolla julkistettavan kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n raportin Tiilikainen epäilee osoittavan, että tarvitaan nykyistä paljon radikaalimpia ratkaisuja ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseksi tavoiteltuun 1,5 asteeseen. Hän ennustaa, että keskustelussa siirrytään jo pohtimaan sitä, miten päästöjä tulisi vähentää ja nieluja vahvistaa niin, että lämpeneminen saataisiin rajoitettua kahteen asteeseen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto