Stora Enson pääkonttori tehdään massiivipuusta

Suunnittelukilpailuun on kutsuttu puurakentamiseen perehtyneitä arkkitehtitoimistoja.

Stora Enson uuden pääkonttorin rakennushanke etenee. Puusta rakennettavan toimitilan kansainväliseen arkkitehtuurikilpailuun on kutsuttu kuusi arkkitehtitoimistoa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta sekä ranskalais-japanilainen toimisto. Kilpailu käynnistyy tässä kuussa.

Arkkitehtuurikilpailulla varmistetaan rakennuksen korkea arkkitehtoninen laatu ja hankekokonaisuuden suunnittelun avoimuus.

”Halusimme saada mukaan kunnianhimoisia, luonnonmateriaalin erinomaisesti hallitsevia ja vastuullisesti toimivia arkkitehtitoimistoja, sillä rakennuksesta on tarkoitus tehdä hiilineutraali. Etsimme myös toimistoja, jotka toisivat kilpailuun keskenään erilaisia ehdotuksia”, toimitilat rakennuttavan Varman sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi sanoo.

Rakennuksen materiaaliksi on varmistunut massiivipuu. Rakentamisessa tullaan käyttämään Stora Enson massiivipuuelementtejä sekä yhtiön lanseeraamaa toimistorakentamisen konseptia.

”Uskomme, että tulevaisuudessa yhä suurempi osa toimistorakennuksista tehdään puusta, joka on hyvä valinta niin työntekijöiden hyvinvoinnin kuin ympäristönkin näkökulmasta”, kehityspäällikkö Antto Kauhanen Stora Ensolta kertoo.

Rakennukseen tulee vuokrattavaa toimitilaa 16 000 neliötä. Stora Enso on päävuokralainen, mutta rakennukseen valmistuu tiloja muillekin yrityksille. Varma suunnittelee rakennukseen myös hotellia. Valmista pitäisi olla vuonna 2023.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Blogit ja Kolumnit