Uusi yhtiö aikoo rakentaa Haminaan mäntyöljyjalostamon

Fintoil Oy on finanssiryhmä Taalerin sijoituskohde.

Energiayhtiö Fintoil rakentaa raakamäntyöljyä jalostavan biotuotetehtaan Haminaan. Tehtaan tuotannosta valtaosa suuntautuu toisen polven biopolttoaineiden valmistukseen.

Tehtaan suunnittelee ja toimittaa Neste Engineering Solutions Oy. Rakentaminen alkaa, jahka ympäristö- ja rakennusluvat on saatu, aikaisintaan kuluvan vuoden lopulla. Käynnissä tehtaan on tarkoitus olla vuonna 2022. Investoinnin arvo on yli 100 miljoonaa euroa.

Fintoil Oy on perustettu vuonna 2017, ja se on finanssiryhmä Taalerin sijoituskohde. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja John Lindahl on tehnyt uransa sellu- ja paperiteollisuuden investointihankkeiden parissa, muun muassa UPM-Kymmenen, Pöyryn, Metsä Groupin ja viimeksi Mondin teknisenä johtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Fintoilin toimitusjohtajaksi on nimitetty Jukka Ravaska, jolla on pitkä tausta erikoiskemian teollisuuden johtotehtävistä.

Avainhenkilöiden tausta mäntyöljyteollisuudessa on auttanut varmistamaan riittävän raaka-aineen saatavuuden ja tuotantovolyymin myynnin pitkäaikaisilla sopimuksilla, Taalerista kerrotaan.

Raakamäntyöljy on havusellutuotannon sivutuote.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Artikkelit

Keskustelut

Kuvat