Suomen Metsästysmuseon kesänäyttelyt ovat avoinna

Metsästysmuseon neljässä vaihtuvassa näyttelyissä voi nähdä muun muassa luonto- ja eläintaidetta sekä käsintehtyjä SM-puukkoja.

Metsästysmuseossa taiteilija Teemu Järvi ja teos ”Riistavietti”, omakuva Onni-koiran kanssa. (Kuva: SMM / Thomas Ermala)
Metsästysmuseossa taiteilija Teemu Järvi ja teos ”Riistavietti”, omakuva Onni-koiran kanssa. (Kuva: SMM / Thomas Ermala)

Suomen Metsästysmuseon kesänäyttelyt ovat avoinna syyskuun puoleen väliin asti. Museo sijaitsee Riihimäellä ja sinne on vapaa pääsy voimassa olevalla metsästyskortilla ja museokortilla. 

Tapiolan vainiolla -näyttelyn pääosassa on Teemu Järven uniikkipiirrokset karhusta. Järvi on luontoaiheisiin erikoistunut taiteilija, jonka eräaiheiset työt kattavat kirjon taidepiirroksia, veistoksia, kirja- ja lehtikuvituksia sekä käyttöesineitä.  

SM-puukot 2024 näyttelyssä esillä on Suomen Puukkoseuran järjestämän puukonvalmistuksen Suomen mestaruuskilpailun palkitut puukot.  

“Laatuun oli tekemisen eri vaiheissa kiinnitetty erityistä huomiota”, sanoo Suomen Puukkoseuran Risto Mikkonen tiedotteessa. 

Juha K. Karikko – Vuosikymmenet metsästykselle -näyttelyssä muistellaan metsästyskulttuurin vaalijaa ja tuntijaa, eräneuvos Juha K. Karikkoa (1946–2022). Karikko toimi Suomen Metsästäjäliitossa toiminnanjohtajana 36 vuotta ja oli esimerkiksi Jahti-lehden päätoimittaja.  

Antti Sarajan valokuvanäyttelyssä nähdään valittuja kuvia museossa vuonna 2004 esillä olleesta Sotka sorea lintu -näyttelystä. Telkkäkuvissa nähdään soidinta, pesintävaihe ja poikasten maailmalle saattaminen. 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset