Suomen metsätietäjä 2024 on Ilari Kämäräinen Vaalasta

Valtakunnalliseen Metsävisaan osallistui yli 20 000 yläkoululaista.

Yläkoulujen metsätietämystä mittaavan Metsävisa-kilpailun kolme ensimmäistä sijaa menivät tänä vuonna Vaalaan, Mikkeliin ja Espooseen. Yhteensä kilpailuun osallistui yli 20 000 oppilasta 330 yläkoulusta ympäri maata.

Visan voitti tänä vuonna Ilari Kämäräinen Vaalan yhtenäiskoulusta. Hopeaa sai Justus Heimonen Mikkelin Saimaanportin yhtenäiskoulusta ja pronssia Emmi Tolvanen espoolaisesta Nöykkiön koulusta.

Metsävisan finaali käytiin Espoon Nuuksiossa, jonne kutsuttiin alkukarsinnan y 50 parasta koulunsa voittajaa.

Finalistit kiersivät rastipolun, jonka varrella he vastasivat monipuolisesti metsäluontoa ja metsätaloutta käsitteleviin ajankohtaisiin kysymyksiin. Myös esimerkiksi uudet puupohjaiset tuotteet kuten tekstiilit näkyivät tämän vuoden visakysymyksissä.

Voittajan Ilari Kämäräisen mukaan kilpailu meni paljon paremmin, kuin hän oli uskaltanut odottaa. Pohjaa metsätietämykselle löytyy kotoa, joka sijaitsee metsän keskellä.

”Harrastan metsässä lajintunnistusta ja olen löytänyt esimerkiksi harvinaisen punakämmekän”, Kämäräinen kertoo.

Metsävisa on Suomen Metsäyhdistyksen ja Biologian ja maantieteen opettajien liiton järjestämä valtakunnallinen metsätietokilpailu 7.–9.-luokkalaisille. Kilpailua rahoittaa Suomen Metsäsäätiö.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito