Tapion sähköiset metsänhoidon suositukset saatiin testausvaiheeseen

Uuden järjestelmän avulla suositukset ovat aina ajan tasalla.

Metsänhoitosuositusten sähköistäminen etenee. Digitaaliset metsänhoidon suositukset -hankkeessa rakennetaan sähköistä sisällönhallintajärjestelmää, jossa metsänhoidon suosituksia ylläpidetään ja jaetaan sekä rajapinnan että nettiselaimen kautta.

Nyt järjestelmä on testausvaiheessa, ja tarkoitus on kokeilla suositustietojen siirtoa sekä siirtoon liittyviä rajapintoja. Testaajina toimivat 12 eri organisaation asiantuntijat.

”Rajapintakäyttö on tapa, jolla metsänhoidon suosituksia liikutetaan järjestelmien välillä eli tiedot luetaan yritysten omiin metsäjärjestelmiin. Rajapintojen testaamisella kerätään arvokasta palautetta rajapinnan toimivuudesta”, sanoo projektipäällikkö Kati Kontinen Tapiosta.

Järjestelmän avulla suositukset ovat vapaasti saatavilla ja aina ajan tasalla. Palvelun käyttäjiä ovat ensisijaisesti metsänomistajat, metsäasiantuntijat, puunostajat, metsäkoneenkuljettajat sekä metsurit.

Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. Työ käynnistyi tämän vuoden alussa, käyttöön järjestelmä saadaan ensi vuonna. Hanke päättyy vuoden 2021 lopussa

Metsälehti kuuluu Tapio-konserniin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut