Teollisuusliittojen fuusio etenee suunnitellusti

Päätökset Paperiliiton, Puuliiton, TEAMin ja Metallityöväen Liiton yhdistymisestä tehdään loppukeväästä.

Neljän SAK:laisen teollisuusliiton – Paperiliiton, Puuliiton, TEAMin ja Metallityöväen Liiton – fuusiohanke etenee suunnitellusti. Yhdistymistä arvioidaan liittojen valtuustoissa seuraavan kahden viikon aikana.

Tarkoitus on, että projektihallitus tekee esityksen uudeksi liitoksi ja työttömyyskassaksi ensi tammikuun loppuun mennessä. Liittojen ylimmät päättävät elimet kokoontuvat päättämään fuusiosta toukokuussa.

Jos asia etenee, uuden liiton ensimmäinen liittokokous järjestetään marraskuussa 2017. Uusi yhteinen työttömyyskassa aloittaisi vuoden 2018 alussa.

Suomen suurin

Mikäli uusi liitto syntyy, siitä tulee Suomen suurin ammattiliitto. Liittojen yhteenlaskettu jäsenmäärä oli tämän vuoden alussa 268 500.

Teollisuuden suurliiton perustamisella tavoitellaan muun muassa jäsenten edunvalvonnan tehostamista sekä teollisuusliittojen painoarvon vahvistamista sopimustoiminnassa ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa.

Helmikuussa solmitun aiesopimuksen mukaan uusi teollisuusliitto harjoittaa edunvalvontaa organisoituneena kolmeen sektoriin, jotka ovat teknologiateollisuus, kemianteollisuus ja metsäteollisuus. Liittojen solmimat työehtosopimukset säilyvät yhdistymistilanteessa ennallaan ja ne siirretään uuden liiton nimiin. Teknologiasektorilla on 5 sopimusta, kemiansektorilla 18 ja metsäsektorilla 19.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat