Tropiikin metsäkato jatkuu

Maailmanlaajuisesti metsäkato väheni viime vuonna kymmenellä prosentilla, jos mukaan lasketaan niin luonnonmetsät kuin istutetutkin metsät.

Trooppisten metsien kato jatkui viime vuonna entistä kovemmalla vauhdilla, selviää maailmanlaajuisen World Resources Institute -tutkimusjärjestön julkaisemasta vuotuisesta selvityksestä. Asiasta uutisoi muun muassa The New York Times -lehti.

Vuonna 2022 trooppisia luonnonmetsiä paloi, hakattiin tai tuhoutui esimerkiksi myrskyissä 4,1 miljoonaa hehtaaria. Tämä tarkoittaa tutkimusjärjestön mukaan sitä, että joka minuutti hävisi 11 jalkapallokentän verran trooppista luonnonmetsää.

Luonnonmetsää hävisi varsinkin Brasiliassa ja Kongon tasavallassa, joissa trooppisten luonnonmetsien määrä on suuri. Prosentuaalisesti luonnonmetsien kato oli kuitenkin suurinta Ghanassa ja Boliviassa. Esimerkiksi Indonesiassa ja Costa Ricassa luonnonmetsien kato on sen sijaan saatu pidettyä viime vuosina kurissa.

Jos mukaan lasketaan niin luonnonmetsät kuin istutetutkin metsät, metsäkato väheni vuonna 2022 maailmanlaajuisesti kymmenellä prosentilla. Tautalla on tutkimusjärjestön mukaan metsäpalojen määrän väheneminen, sillä hakattujen tai muista syistä tuhoutuneiden metsien määrä kasvoi hieman. Eniten metsäkato pieneni Venäjällä, 34 prosenttia vuodesta 2021.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat