Tuorein metsätieto jaossa taas sähköisesti

Luonnonvarakeskuksen kolmas vuosikirja on vapaasti jaossa verkossa.

Luonnonvarakeskuksen (Luke) ruoka- ja luonnonvaratilastojen sähköinen vuosikirja on ilmestynyt kolmannen kerran. Verkkojulkaisussa on koottu yhteen keskeisimmät tilastotiedot metsäalalta, maataloudesta sekä kala- ja riistataloudesta.

Vuosikirja sisältää tilastotietoja muun metsätaloudesta ja puukaupasta sekä metsästyksestä. Julkaisussa on tietoja myös hinnoista ja kannattavuudesta sekä ulkomaankaupasta. Pisimmillään aikasarjoja on lähes sadan vuoden ajalta.

Vuosikirjan loppuun on kerätty linkkejä alan kansainvälisiin tilastopalveluihin.

Vuosikirja on kiinteästi yhteydessä Luken ajantasaiseen tilastotietokantaan, josta löytyy vuosikirjan kuvioiden taustalla oleva numerodata sekä kaikki muut Luken tilastotiedot.

Vuosikirja on maksutta kaikkien saatavilla tästä linkistä. Julkaisu ilmestyy myös englanniksi keväällä 2018.

Monenlaista tietoa

Tuore vuosikirja kertoo muun muassa seuraavaa:

Runkopuuta hakattiin vuonna 2016 ennätykselliset 70 miljoonaa kuutiometriä, josta metsäteollisuuden käyttöön 62 ja energiantuotantoon 8 miljoonaa kuutiometriä.

Metsäteollisuustuotteiden viennin arvo oli 11,4 miljardia euroa vuonna 2016. Viennin arvo laski reaalisesti noin puoli prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Vuonna 2016 metsäteollisuuden kotimaan investointien reaaliarvo kasvoi 45 prosentilla 925 miljoonaan euroon. Massa- ja paperiteollisuus edusti neljää viidesosaa koko toimialan investoinneista.

Seitsemän prosenttia metsästäjistä oli naisia. Metsästäviä naisia oli eniten Lapissa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat