Tutkijat: Luonnonsuojelulain uudistus on etenemässä oikeaan suuntaan

Esityksen uudesta luonnonsuojelulaista pitäisi valmistua ensi syksynä.

Luonnonsuojelulain tulee edistää suojelua myös suojelualueiden ulkopuolella, luonnonsuojelulain alustavia muutosehdotuksia arvioinut tutkijaryhmä katsoo. Toimia suojelualueiden ulkopuolella tarvitaan, sillä esimerkiksi vain pieni osa luontotyypeistä sijaitsee suojelualueilla. Näin ollen luontotyyppien ja lajien elinvoimaisuutta ei voida turvata vain suojelualueilla.

Monimuotoisuuden turvaamisessa luontotyyppien suojelu on tärkeätä. Niinpä tutkijat pitivät luontotyyppien suojelun vahvistamista lain muutosehdotuksissa oikeansuuntaisena toimenpiteenä.

Tutkijoiden mukaan luonnonsuojelulain uudistus on etenemässä oikeaan suuntaan. Luonnonsuojelutoimien kokonaisvaltainen suunnittelu ja eri lakien yhteisvaikutusten huomioiminen ovat keskeisiä edellytyksiä sille, että luonnonsuojelulain päätavoite, eli luonnon monimuotoisuuden turvaaminen, voidaan saavuttaa.

Luonnonsuojelulain uudistuksen valmistelu käynnistyi alkuvuodesta 2020. Hallituksen esityksen uudesta luonnonsuojelulaista on määrä valmistua syksyllä 2021.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat