UPM:n metsäpalveluketjun rakentaminen etenee

Neljä metsäpalveluyritystä teki metsäyhtiön kanssa franchising-sopimuksen.

UPM Metsä kertoi viime vuonna rakentavansa laajan metsäpalveluyrittäjäketjun koko toimialueelleen. Ketjun rakentaminen alkoi viime vuonna Etelä-Suomesta, nyt yhtiö on tehnyt franchising-sopimuksen neljän metsäpalveluyrittäjän kanssa. Mukaan ovat tulleet KT Metsä Oy Tampereelta, Arvohonka Oy Viitasaarelta, Metsäpalvelu Kärkkäinen Oy Jyväskylästä ja Esa Kuronen Oy Mikkelistä.

Näillä alueilla toimivat UPM Silvesta metsurit siirtyvät ketjun uusien yritysten palvelukseen, myös voimassa olevat alihankintasopimukset siirtyvät yrittäjille. UPM Silvesta toiminta jatkuu normaalisti niillä alueilla, joilla franchising-yrittäjiä ei vielä ole.

Kaikki franchising-ketjun yritykset toimivat UPM Metsä -brändin alla. Tällä hetkellä yrityksiä ketjussa on siis viisi, viime vuonna pilottihankkeessa ollut Hämeen Metsätyö on jatkanut mukana.

Alun perin UPM:n tavoitteena oli noin 10 yrityksen ketju, siihen yhä pyritään.

”Olemme valmiita laajentamaan ketjua, kun sopivia yrittäjiä löytyy. Tämä on iso askel yrittäjällekin, vaatii sitoutumista”, franchising-liiketoiminnan johtaja Jorma Saarimaa UPM Metsästä kertoo.

Ketjuliiketoiminnan tavoitteena on tehostaa metsänhoitopalveluiden myyntiä ja toteutusta. Suomessa on paljon hoitamattomia metsiä, Saarimaa muistuttaa.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat