Urheiluopiston varatoimitusjohtajasta Metsämuseo Luston uusi johtaja

Niina Uronen aloittaa museolla tammikuun alussa.

Luston nykyinen toimitusjohtaja Pekka Äänismaa, uusi toimitusjohtaja Niina Uronen ja Metsämuseosäätiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Saarimaa. (Kuvaaja: Timo Kilpeläinen/Lusto)

Metsämuseo Luston uudeksi johtajaksi on valittu ekonomi ja kasvatustieteiden maisteri Niina Uronen. Hän työskentelee tällä hetkellä koulutuspäällikkönä ja varatoimitusjohtajana Tanhuvaaran Urheiluopistossa. Lustossa Uronen aloittaa tammikuun 11. päivä.

Johtajan paikka vapautuu, sillä nykyinen johtaja Pekka Äänismaa siirtyy Metsäkeskuksen elinkeinopäälliköksi vuoden alussa. Äänismaa tuli Lustoon keväällä 2017.

Äänismaan johdolla Museossa on tehty useita uudistuksia, muun muassa strategia on uudistettu. Jatkossa työn alle on tulossa ydinnäyttelyn uudistaminen ja iso peruskorjaus.

”Toivotamme Niinan lämpimästi tervetulleeksi jatkamaan Pekka Äänismaan työtä ja kehittämään edelleen Lustoa visiomme mukaisesti Suomen vaikuttavimmaksi museoksi, joka kertoo ihmisestä ja metsästä”, Suomen Metsämuseosäätiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Saarimaa sanoo.

”’Metsä on Suomen tuki’ lukee syntymäkuntani Punkaharjun harjualueella. Uskon tähän sanomaan vahvasti ja aion tulevassa työssäni Lustossa olla lisäämässä metsäperinnetiedon ja metsähyvinvoinnin vaikuttavuutta meidän jokaisen elämään”, Niina Uronen kertoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Kuvat