Kemeratukia maksettu viimevuotista enemmän, myös luonnonhoidon tuen käyttö kasvanut

Joulukuun alussa kuluvan vuoden kemerapotista oli käyttämättä vielä 12 miljoonaa euroa.

Kemeratukia on maksettu kuluvan vuoden tammi-joulukuussa yhteensä liki 44 miljoonaa euroa, Suomen metsäkeskuksen seurannasta selviää. Se on hieman enemmän kuin kahtena edellisvuotena vastaavaan aikaan.

Tukea on tälle vuodelle budjetoitu kaikkiaan 56 miljoonaa euroa, joten runsaat 12 miljoonaa oli joulukuun alussa yhä käyttämättä. Tänä vuonna kemeran käyttö jäänee runsaaseen 52 miljoonaan euroon, Metsäkeskuksesta arvioidaan.

Eniten on tuettu nuoren metsän hoitoa, yhteensä 35 miljoonalla eurolla. Siitä varsinainen nuoren metsän hoidon osuus on runsaat 15 miljoonaa euroa, 14 miljoonaa euroa on mennyt nuoren metsän hoitoon yhdistettynä pienpuunkorjuuseen ja liki 6 miljoonaa euroa taimikon varhaishoitoon. Eniten nuoren metsän hoidon tukia on maksettu Pohjois-Pohjanmaalla, runsaat 5 miljoonaa euroa.

Metsäteille, lähinnä niiden perusparannukseen, on maksettu runsaat 4 miljoonaa euroa. Suometsänhoitoa on tuettu 2,5 miljoonalla eurolla ja terveyslannoituksia 1,5 miljoonalla eurolla.

Ympäristötukea ja luonnonhoidontukea on maksettu tuntuvasti viime vuosia enemmän. Tänä vuonna tukia on maksettu jo lähes 7 miljoonaa euroa, mikä on runsaat 2 miljoonaa euroa enemmän kuin vastaavalla jaksolla viime vuonna ja runsaat 4 miljoonaa euroa enemmän kuin vuonna 2017.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Blogit ja Kolumnit