Uusi karttapalvelu nostaa esiin vähemmän tunnettuja luontokohteita

Palveluun haetaan uusia kohteita yhteistyössä maanomistajien kanssa.

Uudenmaan lähimetsät kartalla -palvelu
Uudenmaan lähimetsät kartalla -palvelussa on tällä hetkellä noin 50 kohdetta. Lisää kohteita on tarkoitus hakea yhteistyössä maanomistajien kanssa.

Karttakeskus on julkaissut uuden verkkopalvelun, jossa esitellään Uudenmaan vähemmän tunnettuja retkeilykohteita. Mukana on pienehköjä virkistysalueita, luonnonsuojelualueita ja jokivarsilehtoja. Retkikohteet on valittu siten, että niihin voi mennä kävellen, pyöräillen tai muulla omalla kulkuvälineellä.

Palvelussa kohteet näytetään kartalla. Karttaa klikkaamalla kohteesta saa lisätietoja, muun muassa lyhyen kuvauksen alueen luonnosta sekä linkin alueen verkkosivulle, jos sellainen on.

“Innostus luonnossa liikkumiseen on lisääntynyt koronaepidemian myötä ja tunnetut virkistysalueet ovat paikoin ruuhkautuneet. Halusimme rakentaa palvelun, josta löytää vaivattomasti ja nopeasti kaikki alueen ulkoilumahdollisuudet. Tällaista palvelua ei ole ennen ollut”, kertoo johtaja Janne Kostamo Karttakeskuksesta.

Tällä hetkellä palvelussa on noin 50 kohdetta. Lisää kohteita haetaan yhteistyössä maanomistajien kanssa, sillä ulkoiluun sopivia maastoja löytyy myös tunnettujen virkistysalueiden ulkopuolelta.

“Tarjoamme palvelun avulla Uudenmaan maanomistajille, kuten kunnille, seurakunnille ja yrityksille, uudenlaisen mahdollisuuden tukea ja rohkaista asukkaita lähimetsässä liikkumiseen. Lisäämme kartalle uusia kohteita sitä mukaa, kun maanomistajat niitä meille ilmoittavat”, kertoo Kostamo.

Uudenmaan lähimetsä kartalla -palvelu on tehty yhteistyössä Tapio Oy:n kanssa. Se löytyy osoitteesta tapio.fi/uudenmaan-lahimetsat.

Metsälehti ja Karttakeskus kuuluvat samaan Tapio-konserniin.

Kommentit (1)

  1. Tarja

    Pieni tekninen ongelma on korjattu tapio.fi-sivulla 12.5. klo 14. Nyt linkki karttapalveluun ohjautuu oikeaan osoitteeseen.

    Olisipa hienoa, jos mukaan saataisiin myös Metsälehden lukijoiden metsiä ulkoilijoiden iloksi!

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat