”Uusi kulottuvuus” voitti Metsä Groupin installaatiokilpailun

Tuomariston mukaan seitsenmetrinen installaatio on herkkä ja samalla rohkea työ.

Voittoisa Uusi kulottuvuus sai inspiraationsa kulotukseen liittyvistä esteettisistä ja arvollisista teemoista.

”Uusi kulottuvuus” -teos on voittanut Metsä Groupin Art goes Metsä kiilpailun, joka järjestettiin Aalto-yliopiston ja Lahden muotoiluinstituutin opiskelijoille.

Installaatiokilpailuun osallistuvissa töissä tuli hyödyntää Metsä Groupin omia tuotteita – sellua, pehmopaperia, leivin- ja ruoanlaittopaperia ja/tai kartonkia – uudella ja innovatiivisella tavalla.

”Tämä teos erottui erityisesti vahvalla visuaalisella ilmaisullaan sekä teknisellä toteutuksellaan muista kilpailutöistä. Seitsemänmetrinen installaatio on herkkä ja samalla rohkea työ, joka sopii hyvin paljon luonnonvaloa tarjoavaan tilaan”, kertoo Art Goes Metsä -kilpailun tuomaristossa mukana ollut Helsinki Design Weekin johtaja Kari Korkman.

Kilpailun voittajatyön ovat suunnitelleet Karoliina Heikkinen, Tomi Jeskanen, Annamiia Suominen sekä Daniela Weintraub Aalto-yliopistosta. Seuraavaksi installaatiosta laaditaan tuotantosuunnitelma, ja valmis teos on nähtävillä kesäkuussa avattavassa Metsä Groupin Pro Nemus -keskuksessa Äänekoskella.

Keskus on avoinna kutsusta metsänomistajille, asiakkaille, koululaisille ja muille sidosryhmille, ja vierailijoita arvioidaan käyvän vuosittain tuhansia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Harrastukset Harrastukset

Blogit ja Kolumnit