Vaasaan nousee ensi syksynä kuusikerroksinen puukerrostalo

Talo rakentuu massiivipuu- ja betonielementeistä.

Vaasan Melasniemeen rakennettavan puukerrostalon on suunnitellut arkkitehti Marco Casagrande.

Asuntorakennuttaja Lakea rakennuttaa Vaasaan kaupungin ensimmäisen korkean puukerrostalon. Kuusikerroksiseen taloon tulee 32 asuntoa ja se valmistuu ensi syksynä.

Puukerrostalon huonetilat rakennetaan omalla tehtaallaan ristiinliimatuista massiivipuuelementeistä ja kylpyhuoneet tehdään betonielementeistä omalla tehtaallaan. Kuiva- ja märkätilaelementit yhdistetään vasta rakennustontilla siten, että kylpyhuoneet sijoittuvat talossa päällekkäin torniksi ja puurakenteiset tilaelementit kootaan niiden ympärille.

Lakea on nimennyt käyttämänsä menetelmän Sydänpuu-rakentamistekniikaksi.

”Tekniikalla myös taataan, että kuivaketju säilyy koko rakentamisen ajan. Elementit tehdään täysin valmiiksi tehtaalla ja kuljetetaan työmaalle muoviin pakattuina”, sanoo Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila.

Tekniikkaa on käytetty Lakean taloissa Seinäjoella ja tarkoitus on käyttää sitä myös Tampereelle suunnitellussa talossa. Tekniikalle on haettu patenttia.

Lakealla on puukerrostaloja Turussa, Seinäjoella ja Jyväskylässä. Jyväskylän kolmen puukerrostalon kokonaisuus Puukuokka voitti arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon vuonna 2015.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Blogit ja Kolumnit

Kuvat