Versowood osti Portaankorvan Puutyön – konsernin asema kuormalavojen valmistuksessa vahvistuu

Investointi tasaa saha-alan voimakkaita suhdannevaihteluita, Versowood Oy:n toimitusjohtaja Ville Kopra kertoo.

Sahakonserni Versowood on ostanut Portaankorvan Puutyö Oy:n kuormalava- ja puupakkausliiketoiminnan. Kauppahintaa ei kerrottu.

Kyrölahdella Tampereen lähellä toimivan Portaankorvan tuotantokapasiteetti on noin 500 000 kuormalavaa vuodessa. Työntekijöitä yhtiöllä on noin 10.

Kauppa vahvistaa Versowoodin asemaa Suomen suurimpana lavavalmistajana ja puupakkausalan toimijana Suomessa. Konserni tuottaa yrityskaupan jälkeen tänä vuonna noin 4 miljoonaa kuormalavaa.

”Nyt tehty kauppa kasvattaa konsernin sahatavaratuotannon jatkojalostustoimintaa ja yhtiöstä tulee yhä vahvempi puunjalostaja. Investointi puupakkaustoimialaan tasaa saha-alan voimakkaita suhdannevaihteluita ja parantaa yhtiön toimintaedellytyksiä pitkällä aikavälillä”, Versowood Oy:n toimitusjohtaja Ville Kopra toteaa.

Versowoodin puupakkaustoimiala tekee tänä vuonna noin 50 miljoonaa euron liikevaihdon. Riihimäellä, Muurlassa, Haukiputaalla, Porissa, Valkeakoskella, Rovaniemellä ja Virossa sijaitsevissa puupakkausyksiköissä työskentelee noin 150 henkilöä. Sahavaraa ja vaneria toimiala käyttää vuosittain noin 150 000 kuutiota.

Konserni kertoi huhtikuun lopussa uusivansa Vierumäen tehtaalla sahanlinjan ja kasvattavansa kapasiteettia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat