Vuoden paras pomo löytyi Kainuusta

Metsänhoitoyhdistys Kainuun toiminnanjohtaja Heikki Meriläinen on saanut työyhteisönsä hyvään vireeseen, valintaa perusteltiin.

ohjois-Suomen parhaaksi pomoksi on valittu Heikki Meriläinen, KainuunMetsänhoitoyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Kajaanista. (Kuvaaja: Vapa Media)
ohjois-Suomen parhaaksi pomoksi on valittu Heikki Meriläinen, KainuunMetsänhoitoyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Kajaanista. (Kuvaaja: Vapa Media)

Metsänhoitoyhdistys Kainuun toiminnanjohtaja Heikki Meriläinen on valittu vuoden parhaaksi pomoksi eläkeyhtiö Ilmarisen Ilmianna paras pomo -kisassa. Valinnassa painoi muun muassa kokemus.

”Heikki Meriläisen pitkä kokemus painoi valinnassa. Meriläinen on kasvanut työntekijästä johtajaksi omassa työyhteisössään, mikä ei aina ole helppoa. Hän on saanut työyhteisön hyvään ja tulokselliseen vireeseen ja luonut myös edellytykset, että hänen saappaisiinsa on jatkajan aikanaan helppo käydä”, Ilmarisen varatoimitusjohtaja Stefan Björkman toteaa.

Meriläinen aloitti metsäalalla vuonna 1979, Kainuun metsänhoitoyhdistyksessä hän on työskennellyt 34 vuotta. Nykyisessä pestissään hän on työskennellyt reilut kolme vuotta. Varsinaisen työnsä lisäksi hän myy myös metsätiloja.

Metsänhoitoyhdistyksessä Meriläinen johtaa kolmetoistahenkistä tiimiä, joista suuri osa on saanut metsätalousinsinöörin koulutuksen. Tiimi on itseohjautuva, mikä perustuu Meriläisen johtamisfilosofiaan.

”Jokaisella työntekijällä on tavoitteet myyntimäärissä, hehtaareissa ja tietysti euroissa. Seuraan tavoitteita ja tarpeen mukaan annan palautetta siinä, missä pitäisi tehdä korjausliikettä. Olen yrittänyt pysyä lunkina ja pyrkinyt siihen, että minua on helppo lähestyä”, Meriläinen kertoo.

Ilmianna paras pomo -kilpailuja on järjestetty syksystä 2013 lähtien. Esimerkillisiä esimiehiä on ilmiannettu jo 700, tänä vuonna kisassa oli mukana 100 pomoa.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat