WWF: Luonto sivuutettu metsästrategian päivityksessä

Luontojärjestö nostaisi strategian päämääriin metsäluonnon tilan parantamisen ja suojelun edistämisen.

Luontojärjestö WWF syyttää maa- ja metsätalousministeriötä luonnon unohtamisesta Suomen kansallisen metsästrategian päivityksessä. WWF:n mukaan strategian päämäärissä ei viitata metsäluonnon suojeluun, ilmastonmuutoksen torjuntaan tai metsätalouden vesistövaikutuksien pienentämiseen.

”Suomalainen metsäluonto on köyhtynyt metsätalouden takia. On anteeksiantamatonta, ettei metsiemme käyttöä linjaavassa virallisessa strategiassa tavoitella merkittävää parannusta nykytilanteeseen”, sanoo WWF:n johtava metsäasiantuntija Panu Kunttu.

Strategian tärkeimpinä tavoitteina on edistää metsäalan kilpailukykyä, uudistumista ja kasvua sekä metsien aktiivista, kestävää ja monipuolista hyödyntämistä. WWF:n mukaan tämä tarkoittaa metsien mahdollisimman tehokasta taloudellista hyödyntämistä ja hakkuumäärien kasvattamista.

”Strategian päämäärissä pitää olla myös metsäluonnon tilan parantaminen ja suojelun edistäminen, muuten satojen lajien ahdinko uhkaa syventyä. Luonnon köyhtyminen on ongelma, jonka ratkaisemiseksi tarvitsemme päättäjiltä selkärankaa”, WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder toteaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Kuvat