Yhdistysten uusi verkkopalvelu avautui – alkuun tarjolla metsävaratiedot

Metsänhoitoyhdistyksissä OmaMetsä-palvelu otetaan käyttöön kevään mittaan.

Metsänhoitoyhdistysten uusi OmaMetsä-verkkopalvelu on avattu. Palvelun avulla metsänomistaja voi hallinnoida metsäomaisuuttaan ja pitää yhteyttä yhdistysten ammattilaisiin.

Metsänomistaja voi ottaa palvelun käyttöönsä heti. Sinne pääsee kirjautumaan osoitteessa www.omametsä.fi. Yhdistyksissä palvelu otetaan käyttöön kevään aikana.

”Metsänhoitoyhdistykset ottavat palvelun käyttöön vaiheittain ja tietoa täydentyy jo kuukauden aikana sitä mukaa”, kertoo Petri Takalo, OmaMetsä-projektiryhmän puheenjohtaja ja Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen johtaja.

Alkuvaiheessa palvelusta löytyy oman metsän Metsään.fi-metsävaratiedot ja puun hintatieroja. Lisäksi tänä vuonna palveluun saadaan myyntiin, sopimusten hallintaan ja viestintään liittyviä ominaisuuksia. Myöhemmin luvassa on laskutukseen, verotukseen, sopimuksiin ja hiilitaseeseen liittyviä asioita. Kaikki ominaisuudet tulevat metsänhoitoyhdistysten jäsenten käyttöön.

Palvelun kautta voi myös hankkia esimerkiksi taimikonhoitopalvelun tai käynnistää puukaupan.

”Vuoden kuluttua tarjolla on jo runsaasti metsänomistajaa palvelevia toimintoja, kuten mobiilisovellus, asiakirjojen sähköinen arkisto, sähköiset allekirjoitukset sekä valtuutukset”, Takalo kertoo.

Verkkopalvelun tuottaa paikkatietoon ja järjestelmäsuunnitteluun keskittynyt Bitcomp Oy.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus