Ympäristöministereiltä kannanotto luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi

Ministeri Krista Mikkosen mukaan Suomi näyttää esimerkkiä muille maille sitoutumalla merkittäviin luonnonsuojelutoimiin.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen antoi yhdessä kolmentoista maan ympäristöministerien kanssa kannanoton luonnon monimuotoisuuden puolesta Trondheimin konferenssissa. Ministerit sitoutuvat edistämään kansainvälisten monimuotoisuustavoitteiden kunnianhimon nostamista. Uusista tavoitteista sovitaan vuonna 2020.

”Nyt on aika toimia luonnon puolesta. Suomi näyttää tässä erinomaista esimerkkiä, sillä hallitus on sitoutunut merkittäviin luonnonsuojelutoimiin, kuten lisäämään luonnonsuojelun rahoitusta sadalla miljoonalla eurolla vuodessa. On tärkeää, että rahoitusta, lainsäädäntöä ja yritysten sitoutumista luonnon tilan parantamiseen lisätään niin Suomessa kuin maailmalla”, Mikkonen sanoo.

Mikkosen mukaan Trondheimin kannanotto tukee Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tavoitetta luoda tiekartta luonnon köyhtymisen pysäyttämiseksi ja tilan parantamiseksi.

Kannanoton antoivat Suomen, Kanadan, Kiinan, Kolumbian, Costa Rican, Saksan, Ison-Britannian, Ranskan, Indonesian, Japanin, Norjan, Serbian, Etelä-Afrikan ja Ugandan ministerit tai varaministerit.

Yhdeksättä kertaa järjestetty Trondheimin konferenssi tukee kansainvälisen luonnon monimuotoisuutta koskevan yleissopimuksen edistämistä. Konferenssin järjestävät YK:n luonnon monimuotoisuutta koskevan yleissopimuksen sihteeristö (CBD), YK:n ympäristöohjelma (UNEP) ja Norjan hallitus.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus