Ympäristöväki listasi valtion metsien suojelukohteita

Ympäristöjärjestöt kiittävät Metsähallituksen asennetta, mutta peräävät päätöksiä pysyvästä suojelusta.

Vapaaehtoisten luontokartoittajien laatima raportti esittelee 55 valtion mailla sijaitsevaa esimerkkikohdetta suojelunarvoisista metsistä Hangosta Inariin. Kohteiden pinta-ala on noin 5 600 hehtaaria. Ympäristöjärjestöt ovat toimineet metsäkartoittajien työn rahoittajina.

“Kyse on siitä, halutaanko Suomessa pysäyttää luonnon monimuotoisuuden katoaminen vai ei. Ilman valtion omistamien metsien lisäsuojelua ja suojeluun johtavaa poliittista ohjausta tämä tavoite on saavuttamattomissa”, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Metsähallituksen, Greenpeacen ja Suomen luonnonsuojeluliiton kesken on runsaat puolitoista vuotta käyty keskusteluja valtion metsien suojelusta. Luontojärjestöt kiittävät Metsähallitusta siitä, että on lykännyt hakkuita järjestöjen arvokkaiksi toteamilla alueilla. Päätöksiä metsien pysyvästä suojelusta ei kuitenkaan ole syntynyt.

“Edellytämme toimenpiteitä valtioneuvostolta sekä maa- ja metsätalousministeriöltä. Nyt asiantuntijoiden suojelun arvoisiksi kartoitustyössään tunnistamat alueet pitäisi suojella ja jatkossa monimuotoisuudelle tärkeät alueet pitäisi kartoittaa järjestelmällisesti”, Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä toteaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat