Husqvarna X-com Active pikatestissä – tiimiradio työmaalle

Husqvarna X-com Active on suunniteltu etenkin arboristeille ja pihapuiden kaatajille.

Huipputekniikka valuu pala kerrallaan myös metsureiden työmaille. Uusi Husqvarna X-com Active -kuulosuojain suojaa käyttäjänsä kuulon ja toimii valmistajan mukaan myös ”huipputeknisenä viestintäjärjestelmänä”.

Viestintäominaisuuksiin on panostettu. X-com Activen käyttäjät voivat muodostaa keskenään tiimiradion, joka mahdollistaa keskustelun työnteon aikana.

Kokeilun perusteella yhteyden muodostaminen laitteiden välille onnistuu jouhevasti. Käytössä on kolme eri kanavaa ja käyttäjiä voi liittää mukaan jopa kymmenen. Kuuluvuutta valmistaja lupaa yhteydelle 400 metriin saakka. Jos käytössä ei ole X-com Activea, voi ulkopuolinen liittyä tiimin keskusteluun myös puhelimella.

Bluetooth-yhteydellä oman puhelimen voi liittää pariksi kuulosuojainten kanssa. Puhelinkeskustelut onnistuvat työn ohessa hyvin. Moottorisahan kovimmat kierrokset on tosin höllättävä, jotta vastaanottaja kuulee sahaajan puhetta hyvin.

Kuulosuojaimista löytyy myös perinteinen FM-radio. Ympäristön äänet saa halutessaan kuuluviin kuulokkeissa olevien mikrofonien kautta kolmella eri voimakkuudella.

Selkeä käyttää

Runsaista toiminnoista huolimatta kuulosuojaimen käyttöönotto onnistuu helposti. Toiminnot oppii muistamaan kohtalaisen nopeasti. Tässä Husqvarna eroaa selvästi edukseen Metsälehden aiemmin kokeilemista kilpailijoista.

Husqvarna markkinoi uutuuttaan etenkin ”puunhoitotiimeille”. Suomen oloissa se tarkoittanee ryhmässä työskenteleviä arboristeja sekä pihapuiden kaatajia. Myös hakkuukonekuskin ja kaatotyössä avustavan metsurin välillä ratkaisu toiminee hyvin. Raivaustöitä tekevälle metsuriporukalle X-Com Active mahdollistaa sujuvan jutustelun työn ohessa.

X-com Active on yhteensopiva Husqvarnan Technical- ja Arborist Spire -kypärien kanssa. Saatavilla on myös sankamalli.

Valmistajan ilmoittama arvonlisäverollinen hinta tuotteelle on 649 euroa.

Husqvarna X-com Active

– Bluetooth Multipoint

– max. 10 samanaikaista käyttäjää

– kolme kanavaa

– FM-radio

– ympäröivien äänien kuuleminen ja sivuäänitoiminto

– lataus USB-C -kaapelilla

– Akun kesto 17 tuntia (valm. ilm.)

– paino 509 grammaa

– IP45-luokiteltu

– hinta 649 euroa (sis. alvin)

Plussat ja miinukset

+ Helppokäyttöisyys

+ Monipuoliset viestintäominaisuudet

+ Äänenlaatu

– Hinta

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat