Pikatesti | Joka sään metsätakki

Forest Shieldin uutuus pitää viiman ja sateen loitolla, kun keli on kolea.

(Kuvaaja: Sami Karppinen)

Jyväskylässä päämajaansa pitävä turva-asuvalmistaja Forest Shield myy tuotteensa pääosin Keski-Euroopan metsämaihin. Alppimaiden turva-asumarkkinoilla mitä ilmeisimmin arvostetaan vettä ja viimaa pitäviä kalvoasuja, ja niiden valmistajana Forest Shield on menestynyt hyvin. Metsälehdessä vuosia sitten kokeiltu, metsurin ReFlex-turva-asu osoittautui erinomaiseksi talvisiin metsätöihin.

Nyt yhtiö on esitellyt samanlaisesta kalvomateriaalista valmistetun Scout-ulkoilutakin. Sen pinta on polyesteriä, kalvo Sveitsissä valmistettua Eschler e3+ -kolmikerroslaminaattia ja takin vuori fleeceä muistuttavaa velouria. Vedenpitävyys materiaalilla on ISO 811 -standardin mukaan 3 000 millimetriä, mikä käytännössä tarkoittaa vedenpitävää

Takissa on erinäisiä käytettävyyttä parantavia yksityiskohtia. Vedenpitävyyden varmistamiseksi olkasauma on jätetty pois. Taskujen vetoketjut on käännetty, mikä tarkoittaa, että yleensä näkyvissä oleva harvempi hammastus on nyt taskun sisällä. Pitkät vetimet helpottavat vetoketjujen käyttöä.

Takin hihan suuosissa on kiristinsäätö. Helma on selkäpuolelta pidennetty, kuten metsurin puseroissakin. Se suojaa ristiselkää kumarruttaessa.

Tilaa riittää

Valmistaja kuvaa tuotetta monikäyttötakiksi. Se sopii esimerkiksi syksyisen koleille metsä- ja sieniretkille ja toki myös syksyn rauhallisiin metsänhoitotöihin, vaikkapa taimien heinäykseen. Raivaussahatyössä takki tuntui hieman umpinaiselta.

Malli on tilava. L-koko sopii keskimittaiselle, ei aivan solakalle käyttäjälle. Taskuja on kolme, joista oikealla rintamuksella oleva sopii puhelimelle.

Väri on metsän vihreä ja taskujen vetoketjut piristävän oranssiset. Yhdistelmä on mukavan näköinen. Tosikko varmasti kyselisi, pitäisikö metsässä retkeilijän ainakin metsästysaikaan käyttää näkyvämmän värisiä takkeja.

Takki kestää konepesun 40 asteessa. Pesuohjeesta pitää nipottaa sen verran, että suomenkielisessä ohjeessa huuhteluaine on muuttunut hoitoaineeksi. Takin pesemiseen pätee sama kuin muihinkin kalvovaatteisiin, eli huuhteluaineita eikä sen puoleen mitään hoitoaineitakaan pidä käyttää.

Plussat ja miinukset

+ kevyt

+ mukava velour-vuori

+ veden ja viiman pitävä

– umpinainen raivaus-sahatyöhön

Forest Shield Scout

›› Pinta polyesteriä

›› Kalvo Eschler e3+

›› Sisäpinta velouria

›› Vetoketjut YKK

›› Vedenpitävyys 3 000 mm (ISO 811)

›› Hinta 86,80 euroa (sisältää alv:n)

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat