Pikatesti | Korvanapit ammattilaiselle

Isotunesin nappikuulokkeiden avulla hoituvat sekä puhelut että kuulon suojaaminen.

Isotunes Free -nappikuulosuojaimet soveltuvat hyvin maastossa töitä tekeville henkilöille, jotka puhuvat paljon puhelimessa. Ossi Hannula kuuntelee maastossa usein myös radiota. (Kuvaaja: Sami Karppinen)

Yhä useampi metsässä työskentelevä käyttää langattomia bluetooth-nappikuulokkeita paitsi puheluihin, myös musiikin tai äänikirjojen kuunteluun puhelimesta.

Langattomat Isotunes Free -nappikuulosuojaimet on suunniteltu ammattikäyttöön. Annoimme ne kokeiltavaksi Päijänteen metsänhoitoyhdistyksen metsäasiantuntija Ossi Hannulalle.

”Langattomat kuulokkeet ovat kätevät esimerkiksi tila-arvioita tehdessä, jolloin puheluihin voi vastailla ilman, että työtä tarvitsee keskeyttää”, Hannula kertoo.

Puheluihin vastaaminen ja niiden lopettaminen onnistuu korvanappien painikkeista. Niistä voi säätää myös äänenvoimakkuutta.

Isotunesin kuulokkeet vaimentavat myös melua. Ne eivät kuitenkaan ole paras valinta, jos hankinnassa on ensisijaisesti kuulosuojaimet.

Yhteys muodostuu luotettavasti

Kuulokkeet saavat Hannulalta hyvän arvosanan.

”Kuuluvuus on käyttämiini JBL:n langattomiin kuulokkeisiin verrattuna parempi. Myös mikrofoni tuntuu toimivan hyvin, eivätkä keskustelukumppanit ole valittaneet kuuluvuudesta.”

Melukompensoitu mikrofoni eristää taustamelua. Niinpä puhelinkeskustelu onnistui kohtuudella klapikoneen hyristessä vieressä.

Erityismaininta tulee käytettävyydestä.

”Puhelimen ja kuulokkeiden välille muodostuu yhteys nopeasti ja varmasti heti, kun ne ottaa pois latauskotelosta.”

Kuulokkeiden mukana tulee mukana pieni latausasema, joka toimii myös suojakotelona. Siitä ne voi ladata maastossa ilman virtalähdettä täyteen kahdesti. Hannulan mukaan parinkymmenen asteen pakkasessa kuulokkeissa riitti virtaa jatkuvassa käytössä kuudeksi tunniksi.”

”Pohdituttamaan jää lähinnä se, pysyvätkö nappikuulokkeet varmasti korvissa maastossa. Noin 119 euron arvoisia kuulokkeita ei tee mieli hukata”, Hannula kertoo.

Isotunes Freetä myy Suomessa esimerkiksi Uittokalusto.

Isotunes Free EN352

– Bluetooth 5.0

– taustamelun vaimennus puheluille

– Käyttöaika noin 7 tuntia

– Latausaika noin 1,5 tuntia

– IP45-luokitus

– Hinta 119 euroa

Plussat ja miinukset

+ Helppokäyttöisyys

+ Kuuluvuus

+ Pitkä käyttöaika yhdellä latauksella

– Voi kadota maastoon, jos putoaa korvasta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka